Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
Skorpor till utflykten proppade med nyttigheter som nötter, apelsin och kardemumma. Vi har gjort de här skorporna många gånger tidigare och det är bara att ställa sig och göra en omgång till så att vi har till alla sommarens utflykter
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt kardemumma. Skär längderna till skorpor och sära lite på skorporna men låt dem ligga kvar på plåten
Tillsätt grahamsmjöl, havrekli och kardemumma. Här kommer receptet på de skorpor jag testade igår. Har förut bara bakat söta skorpor och biscotti och det är ju fantastiskt gott, men ibland är det bra med en lite nyttigare variant
För mig är skorpor sånna där snustorra saker med kardemummasmak som man köper i en stor påse och fick tillsammans med blåbärssoppa när man var liten och varit magsjuk
Nu är jag ju som jag är så jag skippade saffranen och hällde i en tesked mald kardemumma i stället. Skär längderna till sneda skorpor och sprid ut dessa över plåten
~1 nypa kardemumma. 1 nypa kardemumma. Hallon och kardemumma muffin. Igår slängde jag ihop ett recept av muffins, de är nyttigare och kletigare än vanligt