Skivad saltgurka recept

Svärmors saltgurka

Svärmors saltgurka

Blanda vatten, salt och ättikssyra och koka upp. Låt kallna och tillsätt Attamon. Varva alltsammans och slå över den kalla lagen
Sjömansbiff med dijonsenapscremé och saltgurka

Sjömansbiff med dijonsenapscremé och saltgurka

Glöm inte saltgurkan. Saltgurka. )250g Nötrulle, skivad5dl Öl, halvmörkt3 dl Kalvfond6st Potatisar, skivad2st Morötter, skivad2st Gula lökar, skivad3msk Smör3st Lagerblad5st Vitpepparkorn1st Kvist timjan, eller ca 1tsk torkad timjanSaltgurkaBladpersiljaSalt & peppar från kvarnDijonsenapscremé1, 5 dl Grekisk yoghurt3 msk Dijonsenap2msk Bladpersilja, finhackadSalt från kvarnSåhär kan man göra, tillagningstid ca 60min
RECEPT: hemmagjord klassisk saltgurka på burk

RECEPT: hemmagjord klassisk saltgurka på burk

Man kan ha saltgurkan som tillbehör vid sidan om måltiden, eller på mackan. Dessutom använder jag min saltgurka i min hemmagjorda hamburgerdressing, blir så fräscht
Snabbsaltad slanggurka

Snabbsaltad slanggurka

I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa
Gratäng med chorizo & paprika

Gratäng med chorizo & paprika

ta ut gratängen och servera med sallad, matyoghurt och saltgurka. Så här gör du. Sätt ugnen på 200 grader
Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Börja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden
Godaste rulladerna

Godaste rulladerna

Lägg sedan på en skiva bacon, en bit morot, en bit lök och en bit saltgurka. Häll i en skvätt kalvfond, och om du fick någon lök, morot eller saltgurka över kan du alltid slänga i det också, det ska ändå silas sedan
Varmrätter till nyårs

Varmrätter till nyårs

På med skivad tomat och rödlök. Stick igenom ett grillspett och dekorera med saltgurka. 1 saltgurka. 1 saltgurka Senapskräm
Oxrullader

Oxrullader

4 1 pkt skivad bacon (à 140 g) 2 hela saltgurkor 1 rödlök 2 msk dijonsenap 600 g lövbiff tandpetare 1 msk smör eller margarin 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 msk majsstärkelse 1 msk svartvinbärsgelé salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram köttfärs , eller blandfärs 1 st gul lök(ar) , skivad 1 st ägg 0,75 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 st muskotnöt , malen 0 st salt 0 st peppar löksky 2 st gul lök(ar) , skivad 2 msk smör 2 tsk socker 1 msk vetemjöl 3 dl vatten 1 tärning(ar) oxbuljong , mörk Till servering 4 st saltgurka , hela Köp receptet
Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Tommy Myllymäkis saftiga cheeseburgare

Börja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden
Fransk Höstgryta med passande vin

Fransk Höstgryta med passande vin

Saltgurka är ett MÅSTE. Samarbete / Reklam för The Wineagency. Hösten = Grytor. Håller ni inte med. En god värmande mustig höstgryta