Skivad fransyska med svamp recept

Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Ta upp örtbuketten ur grytan och smaka av svamp- och lökblandningen med salt och peppar. Skölj och torka av köttet och gnid in det runtom med salt och peppar
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Servera med ris. Skiva svampen och torrstek i en panna. 500 g fransyska. 500 g fransyska. Till 4port. champinjoner
Vinkokt höstgryta

Vinkokt höstgryta

eller fransyska, gärna mörat. Lägg svamp och morötter i grytan och smaksätt med salt och peppar. Späd ev med mer buljong
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Igår så vaknade både jag och mannen med hes hals, ont i halsen och feberkänsla. Rensa och finhacka svampen
Gryta med kött och korv

Gryta med kött och korv

ev några färska champinjoner/annan svamp. Salta och peppra med vitpeppar. Servera med ris. Kött, innanlår eller fransyska, 150 g/person. Lägg i köttet och tomatpuré i grytan med grönsakerna, pudra över 1-2 msk vetemjöl. Späd med ca 2 dl vatten eller rött vin. Tillsätt creme fraiche och krydda med 1 tsk paprikapulver och några lagerblad
Söndagsstek

Söndagsstek

Med två deciliter stekt svamp blir det svampsås. Bind gärna upp köttet till en rund rulle med steksnöre så håller det formen bättre

ROSTBIFF

Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff. Rostbiffen sitter i ryggslutet, mellan biffen och lilla fransyskan
Lenas Specialgryta

Lenas Specialgryta

använda grytbitar av fransyska). grytan med köttet. Vill man dryga ut den kan man blanda i färsk svamp eller
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade på spisen så åt vi lite ost & kex så länge
Köttgryta med rotselleri.

Köttgryta med rotselleri.

Fyll upp med vatten så det täcker precis. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis
Fransk avsmakningsmeny

Fransk avsmakningsmeny

Boeuf bourguignon toppad med chevre och valnötter. Ratatouillefylld portabellosvamp. Anka med apelsinsås
Mustiga höstgrytor

Mustiga höstgrytor

Lappkok på ren fransyska, hjärta och märgben. Skiva svampen tunt på mandolin och toppa grytan med och avsluta med persiljan

Köttgryta med rotselleri.

Fyll upp med vatten så det täcker precis. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis
Fantastisk köttgryta

Fantastisk köttgryta

Servera med pressad potatis, ris eller pastafjärilar. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter