Ta upp örtbuketten ur grytan och smaka av svamp- och lökblandningen med salt och peppar. Skölj och torka av köttet och gnid in det runtom med salt och peppar
Perfekt tillfälle att använda fransyskan som legat i frysen ett tag tänkte jag. Skiva upp steken och servera med såsen, de rostade rotsakerna nedan, stekt svamp och sallad
ev några färska champinjoner/annan svamp. Salta och peppra med vitpeppar. Servera med ris. Kött, innanlår eller fransyska, 150 g/person. Lägg i köttet och tomatpuré i grytan med grönsakerna, pudra över 1-2 msk vetemjöl. Späd med ca 2 dl vatten eller rött vin. Tillsätt creme fraiche och krydda med 1 tsk paprikapulver och några lagerblad
Madde vi var hem till oss på middag i lördags och jag kokade en Boeuf bourguignon i min superfina gryta som jag fick av Le Creuset, medans den puttrade på spisen så åt vi lite ost & kex så länge