Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor. Perfekt att komplettera smörgåspålägget, eller som tillbehör till höstens grytor och stekar
Slottssteken uppskivad och öst med lite av skysåsen och kokta morötter. Vi åt slottsstek igår och dagen innan hade vi gjort ättiksgurka och kokat äppelmos av höstens första skörd
Inlagd ättiksgurka är en riktig svensk Husmansklassiker och så väldigt enkel att göra. Min inlagda gurka Jag tar med en flaska ättika varje gång jag åker till Alanya, för det finns inte här
Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Lägg i en bit bacon, skivad paprika och hackad ättiksgurka. Det vanliga är att man har saltgurka i rulladerna, men jag tycker att det blir godare med ättiksgurka eftersom baconet är så salt i sig
Tänk bara på att kolla vad det är för ost som köpts hem innan du börjar dela den, det kan vara så att den redan är färdigskivad och du plötsligt står där med tärningar istället för stavar