I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan "rivningarna" så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan "rivningarna" så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Skivamandelmassan tunt och lägg ner skivorna lätt över hallonen. För ett tag sen läste jag om hallonmuffins med mandelmassa hos Emelie som har bloggen emeliesmatdagbok
Riv ner mandelmassan direkt i mjölblandningen och rör om då och då mellan ”rivningarna” så att mandelmassan inte blir en stor klump utan sprider sig jämnt
Blanda mandelmassa och vatten. Bred på mandelmassan och fördela över äppelskivorna. 1150 g mandelmassa. 1Sätt ugnen på 225 grader. 1Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en avlång kaka, 25 cm x 40 cm. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är genomgräddade och fått fin färg
Kavla ut varje del till en avlång kaka. Riv mandelmassan. 2 dl riven mandelmassa. Sätt på ugnen, 225-250 grader. Grädda mitt i ugnen 5-10 minuter. äpple, bullar, fika, kanel, mandelmassa 150 g smör. 2 dl riven mandelmassa
Knåda en skivamandelmassa så att den blir mjuk, rulla den till en boll och pressa sedan ut den till en platta igen, den ska vara ganska tunn, men ändå hålla ihop
skiva till lagom stora bullar, lägg i formar. Blanda mandelmassa, vaniljsocker och kanel. Precis när bullarna kommit ut från ugnen penslar du dom med sockerlagen