Skippa gurkan på vintern och frossa i rotfrukter nu i höst. Hej på er alla septembersparare. Mitt namn är Sally Jönsson och jag bloggar på Mitt koncept är att bjuda på hälsosamma, goda, enkla och framförallt billiga recept
Bryt isär eller krossa risnudlarna för enklare hantering. Lägg ner risnudlarna. Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan med risnudlarna
Jag skippade sesamoljan i aiolin eftersom övriga i familjen inte är så förtjusta i just det. En väldigt god wok som jag hittat inspiration till hos Johanna Toftby
Om du vill göra det enklare för dig så kan du bara slänga i några valfria grönsaker, till exempel morötter, svamp eller salladskål som man ofta har hemma, i buljongen och låta dem koka med nödvändig tid för att de ska bli lite mjuka och skippa alla krångliga örtkryddor eller fancy ingredienser
Skippa isbergssalladen, gurkan och de större tomaterna som ändå inte smakar något. Kycklingsoppan blir godast om man kokar nudlarna separat och sparar i en egen burk för att blanda ner dem i soppan när man värmer varje portion, annars kan nudlarna bli soggy av att ligga i soppan i flera dagar
Inspirationen från rullarna har jag hämtat från polichinelle och skippanudlarna. Om du har brådis kan du skippa auberginen och bara smula fetan över rätten innan den åker in i ugnen
Originalreceptet består av nudlar, salladslök, böngroddar, morot, tofu, fläsk, kyckling eller räkor och man toppar gärna med lime, men jag skippade lime eftersom jag inte hade någon hemma