- för jag slarvade med ugnsvärnen. Häll över äggstanningen. Krydda upp med salt o svartpeppar. min om det börjar se bränt ut så täck med ett foliepapper
Det blev pajdags häromdagen och jag ville testa ett nytt alternativ till äggstanning – vilket blev fantastiskt bra, se bara bilden ovan (vegansk ost- och skinkpaj)
Nagga bottnen med en gaffel. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter. Pajdeg. Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren
Strö det rökta köttet över broccolin och häll över äggstanningen. På sommaren gillar jag lättare mat, speciellt nu när jag är föräldraledig och det gäller att vara snabb i svängarna för att få i sig varm mat
Pajdegen i den här ost- och skinkpajen gjorde jag med kvarg och olja istället för smör. En av många bra grejer med paj är att det alltid blir många portioner som går att frysa ner eller ta med på lunch en annan dag
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen med en stavmixer. Häll äggstanningen över skinkan och osten. Här kommer ett favorit recept där julskinkan och julosten kan få nytt liv – Ost- & skinkpaj