Linda skinkan runt kalkonen och bind upp med steksnöre. Då är det nämligen dags för årets lutfisk-middag medsenapssås och efterföljande Ris a la Malta, och ja, jag längtar efter det lika mycket varje år
För att inte tala om den heliga graalen, den griljerade skinkan. Nu nalkas julen med stormsteg. Här finns ett jättebra recept på vanlig inlagd aubergine ”sill” och senaps”sill”, skippa bara sista steget för vanlig eller dela upp den inlagda auberginen i två och ta bara hälften i senapssåsen
Pensla snittytan medsenapssåsen. Skär bort svålen på skinkan. Räcker till ca 2 kg skinka. Griljera skinkan i ca 10 minuter eller tills att skinkan fått fin gyllenbrun färg. 2 kg kokt julskinka
Griljera “skinkan” som du skulle gjort med en vanlig skinka, med senap och ströbröd. Smeta på senapssåsen på skinkan och strö sedan över ströbröd och ställ in i ugnen
För att inte tala om den heliga graalen, den griljerade skinkan. Nu nalkas julen med stormsteg. Här finns ett jättebra recept på vanlig inlagd aubergine ”sill” och senaps”sill”, skippa bara sista steget för vanlig eller dela upp den inlagda auberginen i två och ta bara hälften i senapssåsen
Mild senapssås till julskinka Blanda turkisk yoghurt med senap. Undertiden köttbullarna (mamma Scans direkt från frysen) stektes så hann vi att skära upp skinkan och göra senapssås till
Lägg en skiva skinka på var filé, strö över riven ost och häll över såsen. De sista kycklingfiléerna hamnade i en form med en bunke frysta grönsaker och en oerhört smaskig senapssås, allt i en salig röra eller som vi säger - en humpadenga
I våran familj gillar vi olika - och igår kände jag bara för att få inpackat lite örter i min medan Marco drog på och bakade in både mozzarella och lufttorkad skinka