Eggs Benedict med rökt skinka. I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
Häromdagen tinade vi en bit innanlår och lagade supergoda oxrullader. 500 g nötinnanlår. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka). 500 g nötinnanlår. 100 g kallrökt skinka (eller parmaskinka)
Lägg skinkan och en ostskiva på ena halvan och vik över. Tror man skall välja något förhållandevis mört såsom innanlår, rostbiff eller ytterfilé, då man inte skall steka så länge
Vissa varianter av denna rätt görs som rullader med skinka och salvia inuti. En äkta saltimbocca (”hoppa in i munnen”) ska göras på innanlår av kalv, men jag fuskar och använder mig av benfri fläskkotlett som jag bankar ut
Skinka. Innanlår. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart