Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart
Snabb Bouillabaisse till 2 portioner 5 dl Kelda Fisk- & skaldjurssoppa 1/2 liten fänkål (ca 100g) 200 g fiskfile (tex hoki, sej eller torsk) 150 g räkor med skal (60g utan) 8 körsbärstomater Dillröra
I fredags bjöd vi in våra goa grannar, deras stora dotter hade önskt musslor hemma så då bestämde jag mig snabbt för att göra en fisk och skaldjussoppa
Det här är kanske ingen rätt du gör en vardag men när du väl gjort soppan så går rätten snabbt. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
skaldjurssoppa,. Det går ganska snabbt så stek dem snabbt på varje sida (tills de blir lite grönare) och stäng av plattan efter det, låt dem stå kvar på eftervärme
Jag lagade en fisk och skaldjurssoppa med torsk, pilgrimsmusslor, grönmusslor och färska räkor. Stek torsken och pilgrimsmusslorna snabbt i en panna och ta upp och håll varmt vid sidan
Fisk- och skaldjurssoppa. Jag har försökt vara tillbaka på banan rätt snabbt när det har hänt istället för att hamna i ett läge där jag äter jättemycket socker under flera veckor
Gott, snabbt och enkelt. Thailänsk skaldjurssoppa. För att få fram den äkta thailändska smaken i denna rätt handlar det om en perfekt balans mellan syra, sötma och hetta