Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. Servera med bröd och aioli. 1 kuvert saffran. Pressa ner vitök, saffran och häll på vitt vin och låt koka ytterligare 15 min
Rensa musslorna men behåll några med skal för dekoration. Tillsätt vatten, vin, grädde, buljongtärning, hummerfond, salt, saffran, curry, paprika och cayenne
I helgen tog jag tjuren vid hornen och lagade en fisk- och skaldjurssoppamed den hatade grönsaken. Till och med sellerin smakade bra i det här sammanhanget
skaldjurssoppa,. Grunden är gjord på hummer- och skaldjursfond medsaffran. (Om du bryter av stjälken på sparrisen istället för att skära med en kniv så får du bort den delen som kan kännas lite träig automatiskt
Då kan jag tipsa om Keldas goda fisk- och skaldjurssoppa på tetra. Fiskgryta medsaffran. Fredag och det kanske kan passa med en medelhavsinspirerad fiskgryta till middag
Härlig vitvinsstinn, saffransdoftande fisk- och skaldjurssoppa serveras rätt ofta hemma hos oss, men nu tänkte jag till lite extra för att få den optimalt god