Skala räkorna. Lägg alla skaldjur i en sil i rumstemperatur ca 1 tim före servering. Koka upp buljong, tomat, räkskal och dillfrön, låt puttra på svag värme i ca en kvart
Den passar även både som varmrätt och förrätt. Ta hand om dina skaldjursskal och gör en god soppa, den tar några timmar att bli klar men sköter sig mer eller mindre själv
Släng inte kräftskalen – spara dem i en burk i frysen och ta fram när du vill göra en riktig god skaldjursfond till fisk- eller skaldjurssoppa eller en god fisksås
Killen som rekommenderade det tipsade om att det även var fint till en skaldjurssoppa. Jag fixade förrätt och dessert medan värdparet bjöd på en mustig och god Bouf Bourgignon
Till huvudrätt blev det en fisk och skaldjurssoppa. Till förrätt dumplings med tre olika såser, huvudrätten bestod av en fisksoppa tillsammans med vitlöksbröd och till efterätt Håkans bästa Cheesecake
Johan åt i stället fisk- och skaldjurssoppa smaksatt med saffran, vitt vin och hummerfond,. Jag åt halstrad pilgrimsmussla med parmasegel och basilika/korianderpesto till förrätt
Till varmrätt åt jag deras Fisk och Skaldjurssoppa med massa lax, räkor och musslor. Jag åt till förrätt Pilgrimsmusslor, serveras med rågfriterat kalvbräss, bakad rotselleri och persiljemajonäs samt semitorkade fikon och sodaört
Jag valde iallafall en fisk- och skaldjurssoppa med parmesanost och vitlöksaoli som var mycket god till förrätt, även om den var mixad så att man inte såg vad som var fisk och vad som var skaldjur
ta bort torsken och servera med vitlöksbröd så har du en perfekt förrätt. efter att ja kokat en god fond vill man ju såklart testa den, så det blev en slät skaldjurssoppa med en bit stekt torsk
Förrätt,. En snabblagad fisk- och skaldjurssoppa som inte tar mer än max 10 minuter att både förbereda och laga, mycket tack vare att man använder en färdig soppa som bas. Snabblagad Fisk- & Skaldjurssoppa 2 port