Tillsätt ris och saffran. Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. saffran. 2 personer Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
Tillsätt även saffran, hälften av tomatsåsen, tomatpuré samt cayennepeppar. Så, här kommer ett recept på en skaldjursrisotto som jag testade mig fram till i förra veckan
Tillsätt saffran och fiskbuljong. 1 st saffran , pkt. 1. Fräs all lök i hälften av smöret i en kastrull. 2. Rör ner ris och låt det fräsa med i någon minut
Skaldjursrisotto med saffran. Du som har hängt med mig här ett tag i bloggen vet att det är väldigt sällan jag bakar eller gör desserter, men plötsligt händer det
Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. 1 kuvert saffran. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med 2 msk margarin i en gryta under omrörning utan att riset tar färg
Häll över hälften av vinet och vattnet, tillsätt saffran och hälften av saltet. 5 g saffran. Finhacka lök och vitlök och fräs i hälften av matfettet i en traktörpanna
Blanda parmesan och ev saffran i det färdiga riset. några strån saffran. Skala och hacka löken och fräs den i fettet i en kastrull, löken ska inte ta färg