Skaldjursrisotto saffran recept

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

Skaldjursrisotto med blåmusslor och saffran

500 g blåmusslor 250 g räkor med skal 160 g kungskrabba 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 0,5 fänkål 2 msk smör 3 dl risottoris 0,5 g saffran 3 dl vitt vin 5 dl skaldjursbuljong 5 dl fiskbuljong 4 pilgrimsmusslor 1 kruka dill
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Tillsätt ris och saffran. Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. saffran. 2 personer Ingredienser 500 g blåmusslor med skal 1 vitlöksklyfta 1 1 schalottenlök 1msk 1 msk smör 1dl 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc hummerfond 3 dl vatten 250 g räkor med skal 1 kokt hummer 1/2 fänkålsstånd 1 1/2 dl risottoris, t ex arborio 1/2 krm saffran 40 g färsk babyspenat 1 krm nymald svartpeppar ev 1/2 dl vatten
Saffransdoftande skaldjursrisotto

Saffransdoftande skaldjursrisotto

1 gul lök 1 msk smör 3 dl avioriris 0,5 g saffran 1 kycklingbuljongtärning 7 dl vatten 4 tomater, stora 1 knippe dill 170 g kräftstjärt 150 g skalade räkor 1 krm vitpeppar 1 dl parmesanost, riven
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

Tillsätt även saffran, hälften av tomatsåsen, tomatpuré samt cayennepeppar. Så, här kommer ett recept på en skaldjursrisotto som jag testade mig fram till i förra veckan
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

Detta är en basic skaldjursrisotto. Det går såklart att göra en tomatbaserad, med saffran eller annat smak
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Någon aubergine hittar ni inte i våra mattallrikar i kväll, där kommer det istället att ligga en skaldjursrisotto (dock utan saffran denna gången)

Spansk skaldjursrisotto

Tillsätt saffran och fiskbuljong. 1 st saffran , pkt. 1. Fräs all lök i hälften av smöret i en kastrull. 2. Rör ner ris och låt det fräsa med i någon minut

Skaldjursrisotto med saffran

Tillsätt ris och saffran och fräs ytterligare några minuter. Fräs hackad vitlök i smör tills den fått lite färg

Skaldjursrisotto

Tillsätt vatten, fiskfond och saffran. 1 kuvert saffran. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris med 2 msk margarin i en gryta under omrörning utan att riset tar färg

Skaldjursrisotto från Genua

Häll över hälften av vinet och vattnet, tillsätt saffran och hälften av saltet. 5 g saffran. Finhacka lök och vitlök och fräs i hälften av matfettet i en traktörpanna

Skaldjursrisotto

Blanda parmesan och ev saffran i det färdiga riset. några strån saffran. Skala och hacka löken och fräs den i fettet i en kastrull, löken ska inte ta färg

Skaldjursrisotto

Fräs schalottenlök, ris och saffran i olivoljan i en tjockbottnad kastrull. 5 g saffran. Tillsätt 1 dl av buljongen