Skaldjurspasta musslor vitt vin recept

Skaldjurspasta – Frutti di mare

Skaldjurspasta – Frutti di mare

När det inom kort doftar vitlök i hela huset är det dags att vippa ner creme fraiche, vin och resten av godsakerna utom musslor och kräftstjärtar
Skaldjurspasta de luxe

Skaldjurspasta de luxe

Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Ett glas vittvin blir pricken över i. Häll i vin och vatten och koka upp
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Skiva lökarna och stek i olivolja tillsätt vinet och därefter musslorna. Koka i cirka fem minuter, låt svalna något och plocka sedan ut musslorna
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Ner sedan med alla musslorna och efter en eller två minuter häll på det vita vinet. Sedan tvättade jag musslorna och tog bort alla som inte stängde sig
Skaldjurspasta med gremolata

Skaldjurspasta med gremolata

Rensa musslor och släng de som är trasiga eller inte vill öppna sig när man knackar på dem. Tillsätt vittvin och koka upp någon minut
Varmrätten - Skaldjurspasta!

Varmrätten - Skaldjurspasta!

Blanda i creme fraiche, vin och resten av ingredienserna, utom musslorna och kräftstjärtarna. Skulle köpa färska blåmusslor, men tyvärr hade de tagit slut precis innan vi kom till matbutiken, så det fick bli frysta musslor istället

Lax- eller skaldjurspasta

Matlagningsvin och burkmusslor blir inte alls lika gott som färska musslor och riktigt vin. För att göra det till festmåltid kan du dekorera med blåmusslor i skal och dill
PASTA VONGOLE MED SCAMPI

PASTA VONGOLE MED SCAMPI

I brist på detta får jag dricka finvin och laga till min egen skaldjurspasta. Tillsätt vin och lägg i musslorna
Skaldjurspasta med räkor och musslor

Skaldjurspasta med räkor och musslor

Häll på grädde och vin och låt koka ihop några minuter. Här är en variant av skaldjurspasta som var riktigt smarrig och passar bra en fredag
Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Tillsätt musslorna scampin och vinet och eventuellt ouzon. Detta är ett mycket bra sätt att ta tillvara musslor på, perfekt om du vill ha dom till huvudrätt

Skaldjurspasta med dyr krydda

Lägg i musslorna och slå i vinet.  Borsta, skrapa och skölj musslorna under kallt vatten. Kassera alla musslor som inte sluter sig

Skaldjurspasta

Lägg samtidigt i musslorna och vitlöken. Tillsätt till slut tomaterna och det vita vinet och låt puttra kort

Örtkryddad skaldjurspasta

½ dl vittvin. 100 g musslor på burk. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Tärna zucchinin i småbitar och fräs i lite olivolja tillsammans med bladspenaten

Carl Mikaels skaldjurspasta

Koka musslorna med lite lök. Tillsätt tomater, kycklingbuljong och vin och låt det hela sjuda 15-20 minuter. 1 dl vittvin

FAVORIT!!!

Jo, skaldjurspasta med två såser. Ibland görs den med skaldjursmix (musslor, räkor, bläckfiskringar, krabba), idag görs den med tigerräkor