Ska man koka musslor på burk recept

Pasta vongole på måndagsvis

Pasta vongole på måndagsvis

Å vad fan skaman göra då. Låt det koka ihop lite och under tiden så ska pastan bli klar. Aldrig aldrig köpa skaldjur fel dag
Enkel och god fisksoppa när det ska gå undan.

Enkel och god fisksoppa när det ska gå undan.

Fina syster yster besök, eftersom det var lite vagt när ekipaget skulle anlända så som det är när man har små barn i bilen så fick det bli något som gick snabbt när de väl närmade sig
FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

FREDAGSMYS MED TRERÄTTERS

Riv limeskal och blanda i tillsammans med saften av limen. Skrubba musslorna och släng de som har trasiga skal
Lyxig paella med saffran

Lyxig paella med saffran

Jag får fortfarande en hel del frågor om varför manskaskaffa en stekhäll när man redan har en grill
Alla hjärtans dag-meny

Alla hjärtans dag-meny

Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos. Toast Skagen
Favorit fiskgrytan

Favorit fiskgrytan

Det här inlägget ska handla om min favorit fiskgryta. Jag vet inte om det är någon skillnad hur programmet var när det började sändas men jag snoozar lätt till när man snobbar upp saker till mer än vad det faktiskt är
Skaldjurspasta – Frutti di mare

Skaldjurspasta – Frutti di mare

Sätt igång pastakoket och öppna burkarna med musslor och kräftstjärtar och vippa dem i durkslaget så att de får rinna av
Dagens recept: Spansk räkrätt

Dagens recept: Spansk räkrätt

Koka inte skaldjur i onödan, då blir de sega och smaklösa. Ett är att tugga färsk persilja en stund, ett annat är att tugga några kardemummafrön några minuter och ett äldre tips är att äta en rödbeta, stekt i glödande aska
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Tillsammans med ett nät pinfärskablåmusslor, maffiga räkor med skal och ett långkok tomatsås med mycket vin, kan det inte bli fel
Tapas

Tapas

Dela musslorna kasta den tomma skalhalvan och låt musslorna kallna. Idag blir det tapasfestival för hela slanten här i el cocina Mårtensson, vi bjuder sex olika sorters spanska smårätter som vi själva satte i oss för ett par helger sedan

Smördegskammar med lemon curd

Först lemon curden, den kan vara bra att göra nån dag innan och ha i kylen (om man inte redan har en burk lut)
Blåmusslor i tomatsås

Blåmusslor i tomatsås

Jag antar att det känns främmande för många och man vet inte riktigt hur manska gå till väga. Anledningen till att du gör det först nu, är för att om du gör det innan tomatsåsen reducerat, finns det risk för att den blir jättesalt i slutet, när vätskan avdunstrat men saltet finns kvar
Tema Amerikanskt - Jambalaya

Tema Amerikanskt - Jambalaya

I Jambalyan ska det vara cajunkrydda vilket man säkert kan köpa färdig, men jag blandade ihop en egen
LASAGNE MED LITE ANNORLUNDA INGREDIENSER

LASAGNE MED LITE ANNORLUNDA INGREDIENSER

Jag kan annars känna att vi oftast cruisar runt och många gånger hamnar vi något som ser ganska bra ut utifrån, men maten kanske inte riktigt lika bra