Skånsk recept

Skånsk ättiksgurka

Skånsk ättiksgurka

Det receptet är däremot bergsäkert , ett vanligt gammalt skånskt recept. Mina recept har inte gått in på Hitta recept under 2013
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

Rensa sillen men låt benen sitta kvar.  Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

Skånsk äggakaka med knaperstekt fläsk

Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Skånsk äppelkaka på mos

Skånsk äppelkaka på mos

Bryn skorpmjölet i smöret och sockret i en stekpanna. Skala och klyfta äpplena och koka upp dem tillsammans med det osockrade äppelmoset
Skånsk senapssås

Skånsk senapssås

Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
Skånsk långkål med sirap

Skånsk långkål med sirap

Skölj grönkålen och repa bladen från de grova stjälkarna. Koka kålen mjuk i skinkspad eller buljong ca 30 minuter
Skånsk limpa

Skånsk limpa

Dag 1. Mät upp fint rågmjöl i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll det äver mjölet. Täck över bunken ordentligt och låt stå över natten
Skånsk äggakaka med stekt fläsk

Skånsk äggakaka med stekt fläsk

1. Skiva och stek fläsket i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Spara stekflottet till smeten – det ger nämligen en underbar smak till äggakakan