Skånsk äpplekaka recept

Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

Sätt ugnen på 175°C. Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Smöra en eldfastform i botten. Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över
Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Skånsk äppelkaka med vaniljsås

Skrivet 2016-02-08 Klockan 20. 38. 15. 4 port. Äpplekaka. 1 kg äpplen. ca 2 dl socker ( jag använd 3/4 dl tycker inte om när det är för sött)
Vaniljsås

Vaniljsås

Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånskäpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Mårtenskyckling

Mårtenskyckling

Om man har ett litet hushåll som vi och inte vill ställa till med en stor gåsamiddag kan man ändå känna en fläkt av en skånsk tradition om man trixar lite med tillbehören till en god majskyckling
Gåsamiddag

Gåsamiddag

I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
Höstmeny med mjöd

Höstmeny med mjöd

Skånskäpplekaka med honung. 1. Smörrebröd med ädelost , picklade plommon och päron. Passande mjöd. Mölska. 4 skivor kavring
Skånsk äpplekaka

Skånsk äpplekaka

En klassisk skånskäpplekaka enligt arlas recept (receptlänk), får min pappa bestämma ska du hoppa över kanelen
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
Lördag

Lördag

Låt mig presentera min lördags efterrätt – Skånskäpplekaka med vaniljvisp. Let me introduce you to my saturday treat – Skånsk applecake with vanilla whip

Skånsk äpplekaka

Mixa kavringen och blanda med ströbrödet. Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek brödet, tillsätt därefter farinsockret och knaperstek sedan

Sockerfri Skånsk äpplekaka

För dig som är sockersjuk ät äpplekakan med vispad grädde eller osötad vaniljglass. Skala och kärna ur äpplena, skiva dom

Skånsk äpplekaka

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Riv kavringen, det blir ca 3 dl, och strö ett lager (kavringen ska räcka till tre lager) i en smord ugnsfast form

Skånsk äpplekaka

skånsk söt kavring. Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort kanterna på kavringen och dela den i bitar. Kör den till smulor i matberedaren eller smula den för hand

Mörk äpplekaka

Sätt ugnen på 200 grader. Häll vatten, kanel och socker i en gryta. Hetta upp och koka 2-3 minuter utan lock

Skånsk cheececake

Riv kavringen grovt och blanda rivet med socker och kanel. Smält smöret och bryn smulorna i det. Tryck ut kavringmassan i en springform, ca 24 cm i diameter