Kärna ur äpplena med en äppelpip och skär äpplena i skivor rakt över. Smält ytterligare lite smör och låt kakan glída ner i stekpannan igen så att andra sidan gräddas
Jag utgick från samma, gamla recept på pannkakssmet som jag brukar använda mig av, d v s Pappas recept, men vispade i tre extra ägg för jag tycker ugnspannkaka ska vara riktigt äggigt i smaken, nästan som en skånskäggakaka, och dessutom blir det fluffigt och gott i konsistensen med många ägg
Lägg i smör i stekpannan och låt äggakakan försiktigt glida tillbaka i stekpannan. Stick, under det att äggsmeten stelnar, här och där med en stekspade så lös smet kan rinna ner och stelna
Servera äggakakanmed stekt fläsk och rårörda lingon samt lite skuren äpple. Jag har velat prova recepten som Tareq Taylor bjöd oss bloggare på när han release sin nya kokbok, se inlägget om eventet här och i fredags blev det skånskäggakaka och förberedelse för långkoket på Högrev