Liksom de flesta andra bröd innehållande havregryn, passar den här limpan helt perfekt att rosta. Dessa skållade limpor blev dock varken kompakta eller saftiga utan de blev överraskande lätta och luftiga, trots att de innehåller både grovt rågmjöl och fiberhavregryn
Tillsätt det skålladerågmjölet, salt, sirap och vetemjölet. 9 dl grovt rågmjöl att skålla. 11,7 liter vetemjöl specialKoka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke
2 st limpor 2 dl vetekross2 dl grovt rågmjöl5 dl vatten50 g jäst1 dl Kesella kvarg 50 g mjukt smör2 tsk salt7–8 dl vetemjöl special med fullkorn Blanda vetekross och rågmjöl i en bunke. 2 dl grovt rågmjöl
Blanda rågmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Knåda degen ordentligt för hand på mjölat bakbord och forma en rund limpa 20 centimeter i diameter och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Grovt rågmjöl. Skållning. Mät upp mjölet i en bunke och häll det kokandevattnet över • Rör ihop till en deg och täck bunken med plast• Låt stå i minst 6 timmar
Blanda rågkross, rågmjöl och solroskärnor i en skål. 1 dl rågmjöl. 1 dl rågmjöl. Elin skriver. När mataffären hade extrapris på 2 kilo morötter köpte jag glatt hem dem för att upptäcka en oöppnadpåse morötter hemma i kylen
Ljust bröd på skållad rågDag 1 KvällSkållning. 300 g (3dl) hett vatten50 g grovt rågmjölHäll det heta vattnet över rågmjölet och blanda om. 50 g grovt rågmjöl
Tillsätt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. skållningen / 4,5 dl vatten / 300 g rågsurdeg / 25 g jäst / 1 dl solrosfrö / 1 dl pumpafrö / 100 g grovt rågmjöl / 750 g vetemjöl special / 25 g honung / 25 g havssalt. 100 g grovt rågmjöl