Skära vackra grönsaker recept

Inlagda grönsaker

Ofta är en vass potatisskalare bättre än kniv när man ska skära tunna skivor av grönsaker. Inlagda grönsaker är både goda och vackra
Pestopaj och rostade grönsaker

Pestopaj och rostade grönsaker

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Tag ut grönsakerna och häll över dem i ett durkslag så att all vätska rinner av

Pokemon av grönsaker!

Den tjockaste tredjedelen kommer att bli huvudet, mellandelen är kroppen och den sista delen kommer du att skära bort
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Ett tips är att använda en avlång brödform, då blir det även lättare att skära snygga bitar när lasagnen svalnat
Tomatsås från grunden

Tomatsås från grunden

(Bästa tricket för att skära paprika ser du här. Hetta upp kokosfettet i en vid kastrull och låt grönsakerna fräsa på ganska svag värme i fem minuter
Grilltider

Grilltider

Ser tyvärr lite konstgjort trots alldeles naturlig tillsats, men smaken var det inget fel på och att använda rödbeta när du gravar är otroligt vackert när du ska skära upp den
Dagens recept: Biffpanna för två

Dagens recept: Biffpanna för två

Men gör som regel att skära finare kött i större bitar, billigare kött i mindre. Det går bra att frysa köttblandningen i sin sås, men grönsakerna och potatisen bör inte tillsättas förrän strax före serveringen
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Ett tips är att använda en avlång brödform, då blir det även lättare att skära snygga bitar när lasagnen svalnat
Focaccia

Focaccia

Focaccia kan skäras i större fyrkanter för att sedan halveras och fyllas med diverse godsaker. Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar – dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar
Fläskfilégryta med dijon

Fläskfilégryta med dijon

Bara strimla och steka upp tillsammans med grönsakerna. Om du har en stor stekpanna kan du göra klart grytan i den, annars får du nu lägga över grönsakerna i en större gryta
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Vid servering kan man äta dem hela i tallriken med glassen till alt dela dem, gröpa ur kärnhuset med en sked och skära av ändarna
Gösfilé, vårprimörer & ramslökssmör

Gösfilé, vårprimörer & ramslökssmör

Morötterna kan skäras på längden så de blir mer jämntjocka med sparrisen. Värm upp sparrisen i den stekpanna de stekts i och tillsätter de övriga grönsakerna samt lite av det smälta smöret eller lägg det hela i ugnsformen du gjort morötterna i och håll varmt i ugnen, blanda i eventuell bladspenat precis på slutet så den inte blir alltför ledsen