Att stå och skära till allt till lagom bitar är ett favoritmoment för mig. Lördagsmiddagen blev i alla fall en solgul härlighet med krispiga grönsaker och oxfilé i kuber
Ser tyvärr lite konstgjort trots alldeles naturlig tillsats, men smaken var det inget fel på och att använda rödbeta när du gravar är otroligt vackert när du ska skära upp den
Men gör som regel att skära finare kött i större bitar, billigare kött i mindre. Det går bra att frysa köttblandningen i sin sås, men grönsakerna och potatisen bör inte tillsättas förrän strax före serveringen
När grönsakerna är färdiga kan du ösa dem en sista gång före servering – det är inte säkert att du behöver allt smör så får du något över häller du det i en glasburk och förvarar i kylen och kan glasera andra grönsaker med det en annan gång
Strimla grönkålen men se till att noga skära bort alla hårda stjälkar så slipper du göra samma misstag som jag – det var ganska pilligt att peta bort de hårda små stjälkbitarna innan jag kunde mixa purén
Focaccia kan skäras i större fyrkanter för att sedan halveras och fyllas med diverse godsaker. Bar Italia innehåller en del recept på glass, smörgåsar – dock ingen av focaccia, inlagda grönsaker, panforte, pizza, risotto, pastarätter samt en del om italienska charkuterier & ostar
Bara strimla och steka upp tillsammans med grönsakerna. Om du har en stor stekpanna kan du göra klart grytan i den, annars får du nu lägga över grönsakerna i en större gryta
Morötterna kan skäras på längden så de blir mer jämntjocka med sparrisen. Värm upp sparrisen i den stekpanna de stekts i och tillsätter de övriga grönsakerna samt lite av det smälta smöret eller lägg det hela i ugnsformen du gjort morötterna i och håll varmt i ugnen, blanda i eventuell bladspenat precis på slutet så den inte blir alltför ledsen