• Be gärna din kötthandlare skära upp och banka ut schnitzlarna. skivor tvärsöverfibrerna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2–2 ½ cm tjocka
Be gärna din kötthandlare skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2-2,5 cm tjocka skivor tvärsöverfibrerna
Vass kniv (för att filéa fisk och skära makirullar). Fisken skärs sedan i lämpliga bitar tvärsöverfibrerna i köttet för att få så mjälla och lättuggade bitar som möjligt
Var sedan noga med att skäratvärsöver köttets fibrer annars kan det bli segt. Gör så här. Grilla köttet med salt och peppar på låg värme (ca 125 g) till ca 50 grader och låt de sedan vila 8-10 minuter i aluminiumfolie eller smörpapper, tänk på att inner temperaturen stiger när de vilar
Be gärna din styckare att skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på kalvinnanlåret, 2-2,5 cm tjocka skivor tvärsöverfibrerna
Sedan är det även superviktigt att skära köttet tvärs i tunna skivor övermuskelfibrerna (de är väldigt tydliga så man ser dem lätt) – om man skär köttet längs fibrerna så blir köttet oätligt
Det är dock väldigt viktigt hur man skär upp den - den ska skärastvärsövermuskelfibrerna. Jag tycker också att man behöverskära ganska tunna skivor för att den int ska upplevas som seg
Glöm inte att skära några skåror i steken innan du grillar. Skär skivor tvärsöverfibrerna. Grillade som sagt flankstek (från ICAs BBQ Selection - US Beef ) och till det skivor av bakpotatis som också grillades i pannan så gott