Skära kött recept

Magert och mört kött

Magert och mört kött

Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av fruset kött). Köttet är magert och mört och lätt att hantera

Kålsallader och kött

Vedrökt skinkinnanlår - Vi valde att skäraköttet i så tunna strimlor vi kunde och satte in dem i ugnen och lät dem torka, så att det blev nästan som bacon
Fylld fläskfilé på två olika vis

Fylld fläskfilé på två olika vis

Knappt hinner vi svälja sista sillarumpan och skära den sista skivan från skinkan förrän det är dags att planera nyårsmenyn, men det gör oss faktiskt ingenting, matgalna som vi är
Fläskfilé med hasselbackspotatis

Fläskfilé med hasselbackspotatis

Lägg potatisen i en träslev för att inte skära igenom helt. En klassisk söndagsmiddag. Ingredienser till 2 portioner

Så steker du ryggbiff

Jo en sak till, om det är en fettkappa på biffen måste du även skära den i ett rutmönster innan du steker och se till så du får fin färg på fettkappan
Mormors manglade biff, på mammas vis

Mormors manglade biff, på mammas vis

Den som inte har tillgång till sådan prima service, får helt enkelt köpa sig en bit hel fransyska, skära den i två centimeter tjocka skivor, och banka ut dessa med hjälp av en köttyxa eller en kavel
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Eller dela humrarna, plocka ur köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i portioner. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt. Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet

Högrevsgryta med rotfrukter

Ett perfekt tillfälle att fixa ett riktigt långkok och göra köttgryta. ) Det blev faktiskt den godaste köttgrytan jag gjort