Om såsen skulle skära sig tillsätter du bara några droppar kallt vatten. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Vedrökt skinkinnanlår - Vi valde att skäraköttet i så tunna strimlor vi kunde och satte in dem i ugnen och lät dem torka, så att det blev nästan som bacon
Knappt hinner vi svälja sista sillarumpan och skära den sista skivan från skinkan förrän det är dags att planera nyårsmenyn, men det gör oss faktiskt ingenting, matgalna som vi är
Börja med att skära fläskkarrén på längden och skär den sedan i cm-tjocka skivor. Börja med att marinera köttet och sedan gör du allt annat, för att steka köttet går fort
Den som inte har tillgång till sådan prima service, får helt enkelt köpa sig en bit hel fransyska, skära den i två centimeter tjocka skivor, och banka ut dessa med hjälp av en köttyxa eller en kavel
Eller dela humrarna, plocka ur köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i portioner. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom
Undgå att skära i själva köttet då detta annars kan medföra att köttet blir för torrt. Tag ut steken och skär svålen i ca ½ cm strimlor helt ned till köttet
Skär bort lite av degen i kortändarna så att du har ungefär fem cm på varje sida - det beror lite på hur lång din köttbit är hur mycket du behöver skära bort