Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av fruset kött). Tidigare har jag gjort så att jag själv skurit en frusen köttbit med mandolin eller använt tunt skuren lövbiff, men med skav behövde jag inte göra något alls
Eller dela humrarna, plocka ur köttet ur kroppen, klorna och leder. Lägg upp hummerköttet i portioner. I boken lades salladen under köttet, men jag gjorde tvärtom
Lagerna av linsröra behöver inte vara jättetjocka, vi tyckte att det var lättare att skära med lite tunnare lager emellan, fler bröd gav en stabil taco
Mannen får äran att sätta kniven i den och skära upp. Kolla vid tjockaste delen av ett lår med ett snitt att köttet inte är det minsta rosa, det ska vara vitt och fint
Vänta med att skära upp köttet om det ska ätas senare eller nästa dag. Skiva potatisarna till hasselbackarna i en träslev så riskerar du inte att skära för långt igenom - det är trist om potatisen faller isär
Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan. Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i
Skär köttet i tunna bitar medan köttet fortfarande är halvfryst, då blir det enklare att skäratunt. Återigen måse jag få säga hur lyckligt lottad jag är som är gift med en jägare som gör att jag har frysen full med älgkött
Förvara i kylskåp tills det är dags att skäras upp och serveras. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Men du kan även servera den kall genom att skäraköttettunt och lägga den på till exempel en salladsbädd och servera den vid en bjudning tillsammans med en potatissallad
Principen är densamma förutom att fläskfilén ska skäras från långsidan och inte kortsidan. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan. Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i
Det finns ett par möjligheter att kringgå problemet, antingen genom att späcka köttet eller som i det här fallet att skära upp det till en utvikt ”köttplatta”