Den som inte har tillgång till sådan prima service, får helt enkelt köpa sig en bit hel fransyska, skära den i två centimeter tjocka skivor, och banka ut dessa med hjälp av en köttyxa eller en kavel
Det går utmärkt att använda en ändbit på filén eftersom köttet ändå ska skäras i mindre bitar. Här umgås potatis och köttpå det sätt som det är meningen att potatis och kött ska umgås
Mannen får äran att sätta kniven i den och skära upp. Kolla vid tjockaste delen av ett lår med ett snitt att köttet inte är det minsta rosa, det ska vara vitt och fint
Skala potatisen och skiva tunna skivor i potatisen utan att skära igenom. Skiva upp oxfilén i tjocka skivor gnid in salt och peppar eller vitlökspeppar påköttet och låt det vila till slutet av processen
Ta av köttet och lägg på en tallrik. Ansa köttet ifrån senor. Få det dock inte för löst, då moset ju ska spritsas ut på plankan i snygga fasta små blommor
Principen är densamma förutom att fläskfilén ska skäras från långsidan och inte kortsidan. I lördags på landet gick jag "all in" med kött, potatis och tillbehör
Börja med att skära bort överflödigt fett pålammköttet. Bryn därefter köttet i en kastrull (gärna en gjutjärnsgryta) och tillsätt resten av ingredienserna