Skära fruset kött recept

Magert och mört kött

Magert och mört kött

Jag köper ofta hem någon av deras vilda köttskav (skava=skära tunna bitar av frusetkött). Köttet är magert och mört och lätt att hantera
Viltskavsgryta i muurikka

Viltskavsgryta i muurikka

Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Köttgryta - with love

Köttgryta - with love

Men det går ju att skära bort när man tärnar köttet. Köttgryta, given tid och kärlek. En god köttgryta är (i  mitt tycke) rätt enkel att göra och ganska svår att misslyckas med
Lisas falska filé

Lisas falska filé

Lägg det över köttet. Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen
Lchf Karréwok med Blomkålsris

Lchf Karréwok med Blomkålsris

Har man ingen matberedare, så kan man skära blomkålen, för hand eller riva på ett rivjärn. Lägg sedan i kötter och stek tills att det får en fin färg
Älgskavswok med västerbottensostsmör

Älgskavswok med västerbottensostsmör

Skär köttet medans det fortfarande är lite fruset, då är det enklare att skära tunna skivor. Woka köttet och krydda med piffi, salt och peppar
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Det är lättare att skäraköttet riktigt tunt när det är fruset. De allra godaste smårätterna bjöds det på hos Svenskt kött (i mitt tycke i alla fall
Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

När man äter entrecôte som biff är det ju bara att skära bort den på tallriken men det blir svårare med många och väldigt tunna skivor

Mormors älgskavsgryta

) smör till stekning Börja med att skäraköttet i mindre bitar. Löken och svampen behöver inte skäras så fint, ska ändå tillagas så länge

Matrelaterad historia - blandat

Hönsbröstet och tryffeln skäras fint och läggas i soppskålen, hvarefter den kokande buljongen slås därpå och serveras
Lammwraps

Lammwraps

Enklast att skära är om köttet är lite lätt tinat innan men inte mycket det ska fortfarande vara fryst
Ett skålpund kött

Ett skålpund kött

"Var nu beredd att skära ut ditt kött. Nu är det bara så att jag har själv jobbat i danmark i lite över tio år och under den tiden har jag utan att blinka låtit en uppsjö av blandade slakteriprodukter flöda in i min mun utan att en gång stanna upp och undra över var köttet kommer från