vittvin. Häll ner såsen försiktigt i den ugnsfasta formen. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min. Blanda 1 msk vetemjöl och 1 msk rumsvarmt smör i en skål bredvid till en slät massa, vispa ner det i spadet tillsammans med grädden tills såsen tjocknat
Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan. Häll såsen över fisken. Låt såsen koka i cirka 3 minuter, ställ av kastrullen med såsen från värmen. 1 kg Sjötunga. 1 dl Vittvin
Blanda vatten, fond och vittvin i en kastrull. I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Champagne eller ett mycket torrt vittvin passar bra till. Lägg fisken på ett smort ugnsfast fat och häll på vinet och fiskbuljong så att det nästan täcker fisken
vittvin. Häll ner såsen försiktigt i den ugnsfasta formen. filé av sjötunga. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min. Blanda 1 msk vetemjöl och 1 msk rumsvarmt smör i en skål bredvid till en slät massa, vispa ner det i spadet tillsammans med grädden tills såsen tjocknat
Vi hade först för oss att vi skulle göra en sån där Walewska för att fira att vi äntligen var färdiga med vårt megalaktiska projekt "vindstömning och röjning", men när fru M upptäckte att det skulle vara svamp i en sån så blev det snabbt annat ljud i skällan
Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Underbart god glutenfri fiskrätt med en fantastisk vitvinssås
Jag föredrar rödtunga eller bergtunga men den som vill kan självklart ta sjötunga eller annan plattfisk såsom till exempel gös, rödspätta eller hällefilé även om jag inte är så förtjust i de två sistnämnda