Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Valde att inte steka på potatisarna utan lät de enbart sjuda med i buljongen
Servera ur gjutjärnsgrytan eller på varma tallrikar med hackad persilja, saltgurka och lite gelé. Bryn köttet i smöret i en stekpanna, krydda med salt- & vitpeppar från kvarn
Servera med l ingonsylt och smörgåsgurka/saltgurka. Avsluta med att hälla över buljongskyn. Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Garnera med persilja och servera medsaltgurka. Krydda med salt och peppar. Hackad persilja till garnering Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen
Garnera med persilja och servera med rödbetor och saltgurka. Men, så lagade Mårtenssons sjömansbiff för några veckor sedan och jag blev akut sugen på en mustig gryta med öl
Smaka av med salt och sila den över sjömansbiffen. Fick inte tag på västeråsgurka så fuskade och köpte färdiginlagd, men tar med hur du kan göra egen om du vill testa
Toppa med persilja och servera medsaltgurka. Eventuellt kan köttet brynas först innan det läggs i grytan och är sedan varvat i lager med skivad potatis och lök