Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 6 dl rågsikt. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Tillsätt rågsikten och arbeta in vetemjölet tills det blir en smidig deg. Sirapslimpa är väl inte det nyttigaste brödet man kan äta men det är ganska gott
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. 50 g smör 5 dl filmjölk 50 g färsk jäst 2 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl vetemjöl special 6 dl rågsikt Gör såhär. 6 dl rågsikt
-) så därför fick de bli lite sirapslimpa. Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. 50 g jäst 50 g smör eller margarin 5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 2 tsk salt 6 dl rågsikt 6 dl vetemjöl special Pensling. 6 dl rågsikt
Tillsätt rågsikten. 16 dl rågsikt. 16 dl rågsikt. Idag blev det nybakat bröd både till frukost och lunch. Snabba grahamsfrallor till frukost och sirapslimpor till lunch
Tillsätt resten av mjölken, vetemjöl, rågsikt, sirap, tärnat smör och salt. 10 g färsk jäst6 dl lättmjölk6 dl vetemjöl special8 dl rågsikt + 1 dl till utbakning2 dl mörk sirap50 g rumsvarmt smör2 tsk salt. Strö över rågsikt och låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 minuter. 8 dl rågsikt