Pensla dem medsirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Pensla gärna med lite sirap blandat medvatten om du vill ha en blankare lite söt yta på bröden. Att äta detta brödet är som att göra en tidsresa waaay back till en skolutflykt med rosiga kinder, varm choklad och prickig-korv-macka
Arbeta degen väl, gärna ett par minuter i degblandare eller med degkrokar. Sätt in brödet i ugnen och häll några matskedar vatten på den varma plåten och stäng fort luckan
Sirapslimpa - Recept På Söt LimpaGrekiskt Lantbröd - Gott Recept På BrödRecept På Brioche - Gott Franskt BrödGammaldags Vetekaka - Recept På Goda BrödkakorFormbröd - Recept På Gott Bröd Till ToastRecept På Tortillas Med Kyckling Och Avokado Ingredienser
Jag kan nog skylla på eller tacka barndomens sirapslimpa för kopplingen mellan fänkål och sötma. Samtidigt som brödet sattes i ugnen, så hällde jag i vanlig ordning lite kokande vatten i en långpanna i botten av ugnen
Sirapslimpa, APK-limpa, Delikatesslimpa, etc. Täck med plast eller lock. När de jäst klart penslar du bröden med det uppvispade ägget och kör in det i ugnen