Sirapslimpa med fil recept

Sirapslimpa

Sirapslimpa

Även om jag föredrar ett grövre bröd med lite tuggmotstånd, så är jag inte sämre än att jag kan erkänna att det då och då kan vara gott att sätta tänderna i en mjuk och söt sirapslimpa
Sirapslimpa

Sirapslimpa

fil. 4½ dl fjällfil 1 dl mörk sirap 1 dl hasselnötter 1 liten ask russin 1 dl vetekross 1 dl rågkross 2 ½ dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl 1 dl solrosfrön 1 ½ tsk bakpulver 1 ½ tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor ( malda) Gör så här. Blanda fil och sirap i en bunke Rör ner övriga ingredienser Lägg ett bakplåtspapper i en avlång limpform Häll i smeten i formen Grädda 35-45 minuter i 200 grader 1 Lim. 4½ dl fjällfil
Glutenfritt julbröd

Glutenfritt julbröd

Jag använde mitt recept på sirapslimpa som bas och bytte bara ut mjöler mot glutenfria sorter. Häll upp smeten i en limpform täckt med bakplåtspapper
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Lägg i jäskorgar om du har annars på plåt med bakpapper. Perfekt om du har filmjölk som börjar bli dålig
Deg i magen kanske?

Deg i magen kanske?

Kunde inte ligga, inte stå, inte sitta, fick bädda upp med kuddar bakom ryggen och huvudet och halv ligga

Gillas sirapslimpa

Tillsätt sirap och filmjölken. 2 liter fil. Blanda ihop mjölbladningen. Tryck ut i en smord långpanna. Sätt in den i ugnen 150 º i en 1tim