Med duggregn utanför fönstret så fick det bli ett tänt ljus på frukostbordet idag, mysigt. Dagens frukost bestod bland annat av det här goda sirapsbrödet, som jag länge har varit sugen på att provbaka
Tillsätt sirap och salt och så mycket mjöl att degen släpper kanterna. 1 dl ljussirap. Pensla med sirap, strö över sesamfrön och grädda därefter ca 40 – 45 min i 175 grader. 1 dl ljussirap
Älskar de här söta, kryddiga limporna som påminner om mormors sirapslimpor…. 1 1/2 sirap (ljus eller mörk avgör du själv. Tillsätt vörtmix, nästan all sirap (spara ca 1/2 dl till pensling), salt och vetemjöl samt russin. Efter 50 minuter tar du ut formarna och penslar bröden med sirap. 1 1/2 sirap (ljus eller mörk avgör du själv
Passade då på att baka sirapslimpa. 1 dl matolja2 1/2 dl mjölk2 1/2 dl vatten50 g jäst1 liter rågsiktsmjöl3-5 dl vetemjölNypa salt1 dl ljussirap1 msk fänkålBörja med att värma mjölk, vatten och olja till 37 grader. 1 dl ljussirap
Sist jag bakade dessa limpor så hade jag slut på mörk sirap och vetemjöl special, så jag tog ljussirap och vanligt mjöl istället och det funkade bara fint
sirapslimpan. Pensla med lite smält smör eller sirap utblandad i vatten. Sirapslimpa. 1 dl ljussirap. Tillsätt resten av mjölken, olja, sirap och 2/3 av rågsikten. 1 dl ljussirap