Sillröra recept

5 Spara

Evas sillröra

Hacka 2 ägg och strimla purjolöken. Rör ihop med resten. Låt stå till dagen efter. Garnera med 2 ägg. 1 brk matjesill (200 g)
2 Spara

Sillröra

Blanda och rör i hop. Ät och njut. Görs med fördel dagen innan den skall ätas. Förvara i kylskåp. Är god att äta tillsammans med exempelvis kavring
1 Spara

Sillröra.

Låt sillen rinna av ordentligt och skär i bitar. Skala och hacka löken och dillen fint. Blanda sedan ihop gräddfilen och kesellan och blanda sedan ner sill,dill och löken
2 Spara

Moster Majlis sillröra

Skär/hacka, sill, ägg, lök och gurka i småbitar. Blanda gräddfil, majonnäs, senap och kryddor. Rör i gräddfilsblandningen försiktigt i sillhacket och garnera med strimlad purjolök
2 Spara

Fina fiskensås

Blanda fil, färskost, majonnäs och gravlaxsås. Ställ i kylen att mogna medan ni gör resten. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnorna med en tesked
0 Spara

Båtmat

Sist hade jag gjort en sillröra som vi tog med oss. Sillröra. Jag vet inte hur det varit hos er men här i kustlandet i södra Västerbotten har vi haft både bad- och båtväder
0 Spara

Påskmiddag 2012

Sen nån slags sillröra i glas och så avslutningsvis lax med citron- och örtsås med bulgursallad. Det blev två förrätter och en varmrätt, vilket var en rätt för mycket
2 Spara

Sillröra

 . Ingredienser. 1 brk matjesill (200 g). 4 kokta hackade ägg. 1 liten purjolök. 2 dl gräddfil. 2 msk majonnäs. 1 1/2 msk chilisås
Sökförslag och sidor