Gjord en sillröra bestående av inlagd sill, saffrans/vitlöksaioli och crème fraiche. I farten svängde jag också ihop en tonfiskröra med purjolök, crème fraiche och majonäs, att ha som pålägg till brödet jag bakat
Bred över hälften av sillröran och lägg sedan de skivade äggen i ett jämnt lager ovanpå. Vispa crème fraiche fluffig med en elvisp och rör sedan ner färskosten
Vill du ha lite andra smaksättningar på din sill så går det bra att använda en del av den inlagda sillen och blanda ihop till en krämigare sillröramed tex crème fraiche och lite kryddor och smaksättning (vitlök, gräslök, hackad rödlök, löjrom eller något annat kul
Bland annat min mammas sillröra är ett måste på midsommarbordet och den har jag bloggat om många gånger förut, men för er som inte har sett den, klicka här
Sist hade jag gjort en sillröra som vi tog med oss. Sillröra. Vi har förenat nytta med nöje, Båtbyggar´n har fixat med bryggan och jag har varit nere på stranden och rensat
250 g senapssill i centimeterstora bitar1 dl cremefraiche1 röd lök, finhackad4 kokta potatisar, tärnade4 kokta ägg, finhackadeRör ihop cremefraichenmed lite av spadet från senapssillen. 1 dl cremefraiche