Jag passade på att lägga in midsommarsillen redan i helgen. Egentligen räcker det ju att sillen står och gottar till sig i ett par dagar, men oftast blir den godare ju fler dagar den står
Nu är det hög tid att vi drar igång årets sillinläggningskavalkad i det Mårtenssonska köket, eller rättare sagt så är det faktiskt förra årets inläggningar om vi ska vara helt ärliga
Hej hopp i jullådan, nu är köket tillbaka med sill-klådan. eller nåt. ). Sillinläggning är det alltså som ligger på tur denna ljumna decemberdag, för ljummen, det är precis vad den är
Är du gammal stamgäst i vårt kök så har du säkert koll på att vi har en viss förkärlek för sillinläggningar i alla dess former och smaker och vi har vid detta laget en hel del inläggningsrecept i vårt receptskafferi
1. Skölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Jo då, det finns minsann de som redan tjuvstartat med sillinläggningarna. Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagd stekt sill som snabbt följdes av hans favoritinläggning