Blanda lagen med limesaft. Skiva chili, purjolök och limen tunt. Vänd ner sillbitarna tillsammans med grönsakerna, lägg upp i en glasburk och tillsätt limesaftlagen
Denna veckan blir det till att kolla in lite recept till julens sillinläggningar, visserligen har vi redan några förslag färdiga men det är ju alltid kul med nya varianter
Det blir en härlig symfoni av syra, sälta och hetta från balsamvinäger, kapris och chili. Nu är det hög tid att vi drar igång årets sillinläggningskavalkad i det Mårtenssonska köket, eller rättare sagt så är det faktiskt förra årets inläggningar om vi ska vara helt ärliga
Den här goda sillinläggningen kommer jag definitivt att göra igen, både till jul och midsommar. 1 förpackning sill för egen inläggning (min var på ca 380 gram med 190 gram sill). 1 röd chili. Skriv ut 1 förpackning sill för egen inläggning (min var på ca 380 gram med 190 gram sill). 2 vitlöksklyftor 2 salladslökar 1 röd chili
Kika gärna in några andra goda sillinläggningar här nedan. Har du fortfarande inte lagt in sillen, då ska du testa att göra asiatisk sill med smak av chili och koriander, en spännande cross over, där Asien möter det skandinaviska köket
Blanda lagen med limesaft. Skiva chili, purjolök och limen tunt. Vänd ner sillbitarna tillsammans med grönsakerna, lägg upp i en glasburk och tillsätt limesaftlagen
Riv ner limeskal och saft i en bunke tillsammans med yoghurten. Skiva chilin tunt och blanda ner i bunken, behåll kärnorna om du vill ha mer styrka i sillen
Såsen som är både söt och stark på samma gång och väldigt användbar, vi har haft den både i drinktilltugg, i en kall sås (även känd som Kellysåsen), i sillinläggning och i fiskgratäng tidigare
I kryddpastan ingår det kryddpeppar vilket först kanske låter lite konstigt, kryddpeppar är ju något som kanske mest förknippas medsillinläggningar och kalops
Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2. 1 röd chilifrukt
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
kan ni få till en härligt god sillinläggning. Strykan på hettan avgör du helt och hållet själv, vill du ha det lite åt det milda hållet så tar du i mindre mängd chili, gillar du (och övriga ätande) det hett så öser du på mer
Riv ner limeskal och saft i en bunke tillsammans med yoghurten. Skiva chilin tunt och blanda ner i bunken, behåll kärnorna om du vill ha mer styrka i sillen