Nu ficksillen steka iugnen med en god purjolökssås, som fått puttra en stund på spisen först. Sill med lingonsylt För mig har alltidsill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Skär sillenifinabitar och lägg ovanpå potatisen. Skivapotatisen och lägg den i botten på formen. Lägg den sen, tillsammans med de skivade äggen över sillen
Rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg dom tätt i en ugnsfast form. Silltillmiddagidag, vi tyckte det var dags för litefisk eftersom det blivit kött de senaste dagarna
Smörj en ugnsform. Lägg först potatis sen sill,lök,ägg. Skala och skivapotatisen. så en klickmargarin. gratineraiugn 200 grader. ca 1 kg potatis. 1 pkt steksill. 1 klickmargarin
Smörj en ugnssäker form med smör och varva sillen med grönsakerna och löken. Och på tal om färsklök, så villvi gärna tipsa om ugnsbakade små röda lökar med örtsmör, perfekt som tillbehörtillgrillat
Häll purjolökssåsen i en ugnsfast form, lägg de avtorkade sillfiléerna över. Det var mycket uppskattat, några äldre herrar kom till och med ini köket och tackade speciellt för att jag hade med sill på menyn, det är inte så vanligt på restauranger idag
Valet föll på två olikaugnsbakadesillådor. Lägg fiskrullarna tätt i en smord ugnsfast form. I går bestämde jag migi alla fall för att äta silltillmiddag - eller strömming som det kallas längre norrut - och jag passade på att bjuda inmina föräldrar så att mamma skulle slippamiddagsbestyr för en gång skull
Häll sedan lagen över sillen och tillagaiugn. Rulla sillfilléerna. Koka upp ättikslagen med kryddorna. Sätt ugnen på 200 grader. I 1 timma. 12 sillfilléer. ½ dl ättika 24%. 10 vit pepparkorn