, och varför äter alla inte bara sikrommen skedvis från den. Köp en varmrökt lax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Sås. Rör ihop dippsåsen. Servera med lax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Hyvla parmesan och gör ränder av såsen över köttet samt mal över peppar och lite salt
Vänta med att salta tills såsen stått i kylen i ett dygn. Detta för att undvika att såsen blir för salt, då rommen släpper sälta och blir lite saltare efter ett dygn
Det tjocknar då till en majonäsliknande sås. Köper 5-minuterssill är det bara att tjonga i sillen såsen. 5 msk sikrom, löjrom och forellrom. Maken, som är husets sillmakare, rapporterade att såsen tjocknade fint redan vid 3 dl olja och han nöjde sig med det. Köper 5-minuterssill är det bara att tjonga i sillen såsen
Pannacotta med gräslök och sikrom. Ramslökssås. Låt alltsammans koka på låg värme tills såsen tjocknar. Servera kycklingen med sås, luftigt potatismos eller nykokt färskpotatis och någon kokt grönsad (t