Ikväll har vi ätit shawarma (ung som kebab) av kyckling. Det här sättet har jag kommit på själv men jag tycker det blir den godaste shawarman jag har gjort hemma
Jag testade att laga shawarma som pulled beef och det blev så himla gott. Jag tillagade shawarman långsamt i ugnen över natten och nästa dag vaknade jag till en ljuvlig doft i köket
En riktigt höjdare bjöd våra syriska vänner Maria och Michael på, Shawarma. Shawarma påminner om kebab men är mer smakrik och hettan bestämmer du själv
Det jag gjort i detta recept är att jag har använt mig av griskött i mitt spett (vilket inte egentligen förekommer i döner kebab eller shawarma då dessa härstammar från muslimska länder, där använder man lamm, kyckling eller nötkött) men kryddningen som jag använder är mer åt shawarmahållet
Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef. Gör egen shawarmakrydda. Gör egen shawarmakrydda. 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen). Relaterade 6 portioner Shawarma. 1,5 msk shawarmakrydda (finns i orientaliska affärer eller gör en egen)