Värm olja i en kastrull och fräs löken mjuk. Idag ger jag er det sista av mina sex recept som jag lagade på Grill & BBQ SM på Liseberg i maj tillsammans med Ta Fram Det Bästa
Stek köttfärsen i lite olja tillsammans med lite salt och peppar i en stor gryta. Om man räknar sex portioner på denna soppa så blir det 6 ProPoints per portion eller om man vill ta större portioner och delar denna i fyra portioner så blir det 9 ProPoints
Hacka lök och fräs den tillsammans med pressad vitlök i olja i en kastrull. 1 msk neutral olja att steka i. Rulla ut pizzadeg och skär den i fyra delar och sen varje fjärdedel i sex delar, så att det totalt blir 24 små rutor. 1 msk neutral olja att steka i
Bottna en stor gryta eller form - som du kan ha lock på - med olivolja och vänd runt steken i oljan. Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Satsen är ganska stor, och räcker om man beräknar två muffins per person till sex personer. Olja lite i botten på formarna så är det lättare att lossa muffinsen sedan
Förutom att livskamraten och jag åt oss mätta, så blev det sex matlådor att stoppa i frysen. I botten av en oljad ugnsform (ca 30x40 cm) la jag det stekta köttet av två filéer
Kiss, bajs och sex. Hackar en halv purjolök, en morot, två stavar selleri, en halv fänkål och en gullök som du fräser på i olivolja tillsammans med tre klyftor vitlök