Fastemånaden Ramadan har inletts och det finns ingenting som ger mig lika mycket Ramadan-känsla som harira (marockansk soppa) och chebakia - marockanska sesamkakor som friteras och sedan doppas i honung
Oavsett vilket är trricket är att låta honungen karamelliseras ordentligt (annars blir kakorna mer sega än knapriga) samtidigt som sesamfröna inte får brännas vid
Sesamkakorna består av honung och sesamfrön så det är bara naturligt. Sesamkakor. Tänkte bara tipsa om sesamkakor för jag tycker det är väldigt smidigt att ha något i väskan (eller skåpet i skolan
Sekem Sesamo - ekologiska sesamkakor med svartkummin. De är sötade med honung och dadlar. Honey Stinger Bar - detta är en proteinbar som är gjord och smaksatt med ekologisk honung
Jag tänker mig honung och sesamfrön, men misstänker att man borde ha i något mer också. Jag vill göra egna sesamkakor i stil med de man köper i affären, har någon ett bra recept
Smält sockret och honungen tillsammans. 4 msk honung. Tillsätt övriga ingredienser och värm en stund. Lägg upp på bakplåtspapper med ett bakplåtspapper över och kavla ut degen
Använd en skarp kniv för att skära ut sesamkakorna i den form som önskas. I nämnda stekpanna, blanda samman honung, farinsocker, kanel och ingefära och rör väl