Sesamfrön flarn recept

Flarn med rädisor

Flarn med rädisor

Det blev ett flarn med rädisor och rödbetsgroddar. Du kan förbereda både flarn och cream cheese i tid men bre inte på den före servering, Då bibehåller du knaprigheten på flarnet
Knastriga drinktilltugg

Knastriga drinktilltugg

Alldeles utan pekpinnar finns det dock en och annan som frivilligt undviker de feta flarnen. 1 dl sesamfrön. 1 dl sesamfrön
Fröflarn

Fröflarn

Spröda och goda flarn utan vare sig smör eller mjöl. Spröda och goda flarn utan vare sig smör eller mjöl
Sesamflarn med mer sesam helt enkelt

Sesamflarn med mer sesam helt enkelt

Jag ändrade i flarn-receptet så att det nu innehåller ännu mer sesamfrön och mindre mjöl. Blanda tärnat smör med mjöl, sesamfrön och salt till en grynig massa
Sesamflarn med parmesan

Sesamflarn med parmesan

Blanda tärnat smör med mjöl, sesamfrön, parmesan, fiberhusk och salt till en grynig massa. Jag har gjort ett liknande flarn förrut, men denna gången tillsatte jag parmesan i degen - en succé
Sesamflarn på två olika sätt

Sesamflarn på två olika sätt

I HAPPY kan du se mina sesamflarn toppade med rädisor. Här kommer receptet på dessa flarn, gjorda på vetemjöl eller mandelmjöl
Chokladgrädde i flarn

Chokladgrädde i flarn

För att piffa till det hela lite serverade jag dem i alla fall i hemmagjorda havreflarnsskålar. Du behöver till flarnen
Knastriga drinktilltugg

Knastriga drinktilltugg

Alldeles utan pekpinnar finns det dock en och annan som frivilligt undviker de feta flarnen. 1 dl sesamfrön. 1 dl sesamfrön
Äppel päppel pirum parum

Äppel päppel pirum parum

Blanda med socker, kanel och sesamfrön. Äppel päppel flarn2 st2 smördegsplattor1 äpple1 päron1 msk socker1 tsk kanel1 tsk sesamfrönSätt ugnen på 200° C. Baka flarnen i ugnen i ca 15 minuter

Smultronbakelse med klar vaniljsås

Strö till sist sesamfrön över rundlarna. Gör flarnen så här. Vid serveringen varvar du flarn med smultronmousse och serverar med vaniljsåsen och lite färska smultron

Skogssvampsoppa

Lägg en sked svamp i mitten och garnera med mjölkskum och flarn. Strö över sesamfröna och grädda 6–8 minuter i 185-gradig ugn till gyllene färg

Sesam- & Vallmoflarn

Sesamfrön och apelsin ger en härlig smak till dessa flarn som är knapriga, söta och lite syrliga. Jag fick receptet av Ulrika, en god arbetskamrat i köket på Yxtaholm, och vi serverade dessa flarn flitigt till olika sorters glass och till Panna Cotta