Det blev ett flarn med rädisor och rödbetsgroddar. Du kan förbereda både flarn och cream cheese i tid men bre inte på den före servering, Då bibehåller du knaprigheten på flarnet
Honugen gör att sesamfröna fastnar på cashewnötterna, och sesamfröna i sin tur bidrar till att nästa skapa som ett flarn runt nötterna vilket gör allt så himla mycket kripsigare och godare
½ skalade sesamfrön. Jag bestämde mig för att experimentera i köket och det slutade med ett sesamflarn som jag toppade med philadelphia smaksatt med gräslök
Jag ändrade i flarn-receptet så att det nu innehåller ännu mer sesamfrön och mindre mjöl. Blanda tärnat smör med mjöl, sesamfrön och salt till en grynig massa
Blanda tärnat smör med mjöl, sesamfrön, parmesan, fiberhusk och salt till en grynig massa. Jag har gjort ett liknande flarn förrut, men denna gången tillsatte jag parmesan i degen - en succé
Blanda tärnat smör med sesamfrön, kikärtsmölj, fiberhusk och salt till en grynig massa. Och den passade så himla bra på mitt krispiga, glutenfria sesamflarn med parmesan som jag precis hade gräddat klart i ugnen
Och sist men inte minst är det otroligt krispigt tack vare sesamfröna. Jag vet inte hur många gånger jag har gjordet det här sesamflarnet - grunden är alltid den samma, men toppingen varierar varje gång (beroende på vad som finns i kylen, frysen och i skafferiet)
Blanda med socker, kanel och sesamfrön. Äppel päppel flarn2 st2 smördegsplattor1 äpple1 päron1 msk socker1 tsk kanel1 tsk sesamfrönSätt ugnen på 200° C. Baka flarnen i ugnen i ca 15 minuter
Strö till sist sesamfrön över rundlarna. Gör flarnen så här. Vid serveringen varvar du flarn med smultronmousse och serverar med vaniljsåsen och lite färska smultron
Sesamfrön och apelsin ger en härlig smak till dessa flarn som är knapriga, söta och lite syrliga. Jag fick receptet av Ulrika, en god arbetskamrat i köket på Yxtaholm, och vi serverade dessa flarn flitigt till olika sorters glass och till Panna Cotta