Solrosfrön kan bytas mot pumpakärnor eller melonkärnor. Det finns många olika varianter - jag använder grundreceptet på Risentas förpackning med majsmjöl, med ett par små ändringar såklart
Blanda ihop alla frön i en bunke, tillsätt oljan och vattnet och rör runt med en slickepott. 2 dl majsmjöl. 75 dl solrosfrö. 1½ dl linfrö. 1½ dl sesamfrö. 1½ dl olja. 12½ dl kokandevatten. 12 dl majsmjöl 0. 75 dl solrosfrö ½ dl linfrö ½ dl sesamfrö 0. 25 dl pumpakärnor ½ dl olja 2½ dl kokandevatten FlingsaltSätt ugnen på 150 grader
½ dl olja. 2 ½ dl majsmjöl. 2 dl solrosfrön (eller pumpafrön - jag brukar ta hälften var). 1 dl skalad sesamfrö. 1 ½ dl krossat linfrö. 2 ½ dl kokandevatten
alltså inte samma gul/bruna färg som när majsmjöl används. Tillsätt oljan och det heta vattnet. 1 dl Solrosfrön. 10,5 dl Linfrön. 10,5 dl Sesamfrön. 12 dl Kokandevatten. 10,5 dl Rapsolja
Rör ut oljan med vattnet så den smälter. Vattenpölar är ju det roligaste som finns att leka i. 1 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrön. 0,5 dl majsmjöl. 0,5 dl linfrön. 1 msk kokosolja. 2,5 dl kokandevatten. 1 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrön. 0,5 dl majsmjöl. 0,5 dl linfrön. 1 msk kokosolja. 2,5 dl kokandevatten