Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
I en del recept kan man läsa att man bara ska använda en urvattnad saltsill som den är och blanda med till exempel en senapssås, men då blir det en väldigt smaklös sillanrättning
Det betyder att vi inte åt under 16 timmar av dygnet, i vårt fall ingen mat mellan kl 22 på kvällen till kl 14 dagen därpå. Till lunch (kl 14) blev det röktlax med kokt sötpotatis och morot med en grönsallad med lite blötlaggda nötter och frön toppat med olivolja och en klick havre cremefraische (blandad med en sked av Ikeas senapssås på burk). Det smakade mycket gott och jag blev snabbt mätt, orkade inte äta upp allt 8 dag Det betyder att vi inte åt under 16 timmar av dygnet, i vårt fall ingen mat mellan kl 22 på kvällen till kl 14 dagen därpå
Ringla över lite senapssås och dekorera med halverade körsbärstomater, citron och dill. Om du gör dem till en plockbuffé kan du gärna dela smörrebröden på mitten, så att man utan dåligt samvete kan smaka flera olika sorter
Servera gärna lite senapssåstill. som droppas med senapssås och täcks med rikligt med finhackad dill. Lägg fyllning på ena halvan, vik den andra över och tryck till ordentligt längs kanterna
Blanda ner den rivna ingefärani senapssåsen. Tillsätt senap ochvinäger. Lägg laxfenorna/laxen i enskål. Tillsätt oljan i en tunnstråle under konstant vispning,använd gärna elvisp