Ni som är observanta ser säkert att degreceptet till lussekatterna är samma som de som jag hade till kanelbullarna, har endast bytt ut kardemumma mot saffran
Vi fick ett ryck i torsdags när R slog upp tidningen o det stod att Julias sambo Johan Adolfsson fått ett kontrakt med FBK såklart vi var tvungna att åka dit o heja på honom
Observera att receptet på tårtbottnen är för en liten form, gör receptet gånger 1,5 för en normalstor form på 24 cm. 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix. 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Jag tar alltid lite lägre än vad som skrivs i recept. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
GA_googleAddAttr("Tag", "recept"). 2 dl Semper finmix. 2 dl Semper finmix. Här har Moster Gertruds sockerkaka med äpplen och kanel fått vara huvudnumret i trädgårdens kaffepaus
Finns många olika recept på dessa men jag hitta dessa hos Mary Dane. ca 20 bollar6 dl havregryn (eller glutenfritt havregryn från Semper om du vill göra glutenfria)2 dl socker1 dl kokos + kokos att rulla i3 msk Oboy eller ca 1 tsk kakao1 tsk vaniljsocker1,5 dl vispgrädde150 g margarin (jag tog smör)Mixa havregrynen i en matberedare en stund. 6 dl havregryn (eller glutenfritt havregryn från Semper om du vill göra glutenfria)
Då ställde jag mig på kvällen och bakade bröd genom Semperpaketen som jag brukade få hem som barn (min bror är det som får hem dem nu) och det enda jag behövde var jäst vilket jag med hade + lite annat smått och gott som jag blandade ner i brödet