Semlor utan mandelmassa recept

Klassisk semla

Klassisk semla

Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken. Häll i socker, salt och kardemumma
Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Semla

Semla

Semlor

Semlor

LCHF semla på fettisdagen

LCHF semla på fettisdagen

Jag är egentligen inget större fan av semlor och har aldrig varit men när jag hittade detta recept hos Åse på LCHF semla så var jag ju tvungen att testa
Nutella semlor

Nutella semlor

Idag blev det årets första semlor. Pensla semlorna med ägg. Skär av ett lock på semlorna. Testade med nutella
Semlor (LCHF)

Semlor (LCHF)

Jag har provat semlan med både osötat och sötad fyllning, självklart var den sötade godast men det funkar även utan om man är väldigt känslig mot söta smaker
Klassisk semla

Klassisk semla

Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken. Häll i socker, salt och kardemumma
Glutenfria semlor med variation - 12 stycken

Glutenfria semlor med variation - 12 stycken

Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Chia Semla Pudding

Chia Semla Pudding

Jag har velat prova ett nyttigare allternativ på semla i flera dagar nu och var tvungen att prova en chia semla
Klassiska semlor, grundrecept

Klassiska semlor, grundrecept

F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Glutenfria Semlor

Glutenfria Semlor

Då var det dags för semlor igen, som numer finns i både stora, små, runda, flätor, tårtor och det senaste-wrap
Semlor med chokladkräm

Semlor med chokladkräm

Bullar. Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst
Semla med kanelgrädde

Semla med kanelgrädde

Färsk KronJäst. Värm mjölken till 37°C &. blanda denna med de övriga ingredienserna. Torr KronJäst. Blande jästen med de torra ingredienserna