Förbered tomatsåsen. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg den i en osmord ugnsform och ställ in den i ugnen i 4-5 minuter. Sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken har en innetemperatur på 56 grader. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst. 800 g sej, helst färsk eller upptinad fryst 3 msk olivolja 500 g cocktailtomater (eller körsbärstomater) 0,75 dl olivolja (av god kvalitet) 2 klyftor vitlök 1 torkad chilifrukt (peperoncino) 16 svarta oliver kärnfria (delade om de är stora) 1-2 msk kapris 2 msk persilja, finhackad 600 g potatis mjölig 1 msk olivolja 0,5-1 citron, rivet skal 2 msk persilja, finhackad salt, citron- och svartpeppar
Lägg i en ugnsfast form. Currytorsk i tomatsås. Currytorsk i tomatsås. Currytorsk i tomatsås. Här kommer nämligen en mycket användbar fiskrätt som jag gjort typ 1000 gånger, currytorsk i tomatsås. 400 g torsk eller sej (tinat block går bra). In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter. 400 g torsk eller sej (tinat block går bra)
Dessutom är det viktigt att du verkligen låter lasagnen stå en stund för att sätta sej ordentligt innan du hugger in och börjar skära upp den i bitar, annars blir det lite sjöliknande på tallriken
Innan zucchinin fylldes plockades kärnorna bort med hjälp av en sked, sen fick den vätska ur sej en stund med hjälp av salt, mest för att den inte ska bli sönderkokt och alldeles "soggig" när man har den i ugnen
sej, torsk och hoki. Numera har jag lugnat ner mig lite och klarar faktiskt av att hitta ett ben eller två utan att för den sakens skull plocka isär fisken i molekylbitar
Låt stå några minuter så den "sätter sej". Sätt ugnen på 200 grader, skiva ost och lägg i 2 lager så stort som du vill ha pizzan. På med tomatsås (tomatpure, lite vatten och basilika) och gratinera 6-8 minuter. På med topping (jag hade bara skinka och lök denna gång) och täck med ost, in i ugnen igen ca 8-10 minuter
Under tiden tomatsåsen puttrar på ligger aubergineskivorna och gonar sej med salt, dels för att dra vatten ur dom men även för att minska ner den lite beska smaken som man ibland kan ana i bakgrunden
Kronärtskocksbottnar visade sej ge en uppiggande smak och så är det ju det där med crème fraiche och parmesanost istället för ostsås, redan när vi lagade till Mr
Visst är det optimala att använda sej av färsk svamp, men det är ju lite svårt att ha som stapelvara hemma i kylen, så himla länge håller de ju sig inte