Seg nötkaka recept

Seg nötkaka med vit choklad

Seg nötkaka med vit choklad

Gjorde denna seganötkakan för ett tag sedan och den blev helt i min smak. Segnötkaka med vit choklad

Seg nötkaka med vit choklad

Den här kakan är så seg och saftig på samma gång att man blir alldeles lycklig. Att den dessutom är full av knapriga pistaschnötter, valnötter OCH vit choklad gör inte saken sämre
Sega choklad- och nötkakor!

Sega choklad- och nötkakor!

Sega chokladrutor Ca. Flytta över pappret till en plåt (jag bredde ut smeten på ett mindre papper - då blir rutorna lite tjockare och segare)
Himmelsk chokladkaka

Himmelsk chokladkaka

Segnötkaka med vit choklad. Denna himmelska chokladkaka bakar jag nästan lite för ofta. Receptet kommer från min första kokbok som jag gjorde när bloggen var ny och sedan dess har den hängt med i vått och torrt
Mascarponekräm med vit choklad

Mascarponekräm med vit choklad

Segnötkaka med vit choklad en burk mascarpone (250 g). Att göra mascarponekräm är helt galet gott och ett trevligt alternativ till klassisk vaniljkräm, frosting eller andra efterrättstillbehör
Choklad- och mintbrownies

Choklad- och mintbrownies

Segnötkaka med vit choklad. Mintbrownies. Foto. Nicklas Thegerström från boken Söta saker. De här godbitarna är egentligen ett av mina favoritrecept på kladdkaka, fast här gör jag
Chokladsockerkaka

Chokladsockerkaka

Segnötkaka med vit choklad. Chokladsockerkaka. En av livets bästa grejer. En riktigt krämig, saftig och god chokladsockerkaka är en vän för livet, brukar jag säga

Nötkaka med apelsin och morot

Koka 5-10 minuter, ta upp skalstrimlorna och koka ev ihop lagen några minuter tills den är seg. Sätt ugnen på 200°

Kaffefragilité

Kaffefragilité – sega nötmarängbottnar med kaffekräm emellan. Kaffekrämen är hur god som helst att äta separat med sked ¦ Kaffekrämen skulle nog fungera som glasyr eller topping på någon chokladkaka typ kladdkaka eller på en nötkaka

Kaffefragilité

Den här varianten är mer seg än krispig med mandel i och den underbara kaffesmakande krämen emellan som lätt flyter ut

Nötmakroner (från Marias kakburk)

1.  Mal nötterna, blanda ihop med florsockret, vispa äggvitorna hårt och rör ihop allt. 2.  Mjöla pappersklädda plåtar lätt och klicka ut smeten till rundlar ungefär lika stora som enkronor