Seg mjuka pepparkakor recept

baka kaka…

Det blev dels dessa två mjuka favoriter och sedan mina specialkakor – chokladkolakor. Så 3 stycken ägg, 75 gram smör och till det måste du hitta 1,5 dl vätska som gärna har lite fett i sig så i äpplekakan hade jag 1,5 dl gräddfil och i den mjuka pepparkakan hade jag 1 dl creme fraiche och 1 dl lingonsylt (ja, jag vet att det blir 2 dl, men creme fraichen är så seg och lite stabbig att den ekvationen går på ett ut). Till den mjuka pepparkakan så kan du antingen byta ut sockret mot farinsocker eller demererasocker men då mitt visade sig vara slut så tillsatte jag 2 msk mörk sirap ner i det smälta smöret (sirap upplevs inte lika sött som socker så det går bra, du behöver inte minska på originalsockret) och sedan 2 msk kanel och 1 msk malen ingefära och 1 tsk malen kardemumma
Julstämning på Giraffens köpcentrum

Julstämning på Giraffens köpcentrum

Underst på trevåningsfatet (som även det är gjort av Anastasia skymtar sega cookies med Daim och på bilden till höger pepparkaksdrömmar (dessa måste ni baka
..:::4 sorters Knäck:::..

..:::4 sorters Knäck:::..

Knäcken blir seg utan hård yta. Knäcken blir segare och lite hård. Hårda kolor som blir lite sega i mitten
Sötpotatispaj med clementingrädde

Sötpotatispaj med clementingrädde

Bearbeta inte degen för mycket i detta skedet då resultatet snarare blir smidig och seg, istället för smulig och frasig