Seg chokladmaräng recept

Stora chokladmaränger

Så istället gjorde jag dessa supergoda och segachokladmarängerna som jag tänkte ha till en marängsviss ikväll
Minichokladpavlovas med jordgubbar

Minichokladpavlovas med jordgubbar

Detta är ett fantastiskt recept med en härlig segchokladmaräng och sötsyrliga jordgubbar som passar alldeles utmärkt på sommaren
MARÄNGTÅRTA MED SMAK AV JORDGGUBB, CHOKLAD OCH LIME

MARÄNGTÅRTA MED SMAK AV JORDGGUBB, CHOKLAD OCH LIME

Marängen är härligt mjuk och smälter i munnen, men den är ändå seg och inte bara frasig. Tårtan består av vanliga marängbottnar och en chokladmaräng, grädde och lime curd och självklart jordgubbar
Februariutmaning

Februariutmaning

Egentligen hade jag tänkt att göra chokladmaränger i form av små hjärtan, inspirerade av Leilas rosa maränghjärtan , men det visade sig att det krävdes en hel del talang för att lyckas med det… Kärleksfulla chokladmuffins Till ca 16 st 200 g rumstempererat smör eller margarin 3 ½ dl socker 4 ägg  2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver ½ tsk salt 1 ½ dl kakao 3 dl mjöl 8-16 bitar choklad i valfri färg Gör så här. (Det ser ut som att man har missat något, men smeten ska vara ganska ”klibbig” och seg) 5
Sega choklad och nougatmaränger

Sega choklad och nougatmaränger

Jag tycker att en maräng ska vara riktigt stora och ha en seg kladdig kärna. Jag tycker att en maräng ska vara riktigt stora och ha en seg kladdig kärna
Enkel och somrig pavlova!

Enkel och somrig pavlova!

När marängen är så stor så blir den lite marshmallow-aktig inuti, fast men ändå lite seg. Men om ni gillar choklad, så kan jag varmt rekommendera denna goda hallonpavlova (det är chokladmaräng med hallon ovanpå) – så mumsig
Chokladmaräng

Chokladmaräng

För segare kakor – använd den kortaste gräddningstiden. 1. Sätt ugnen på 200 grader med två plåtar i. 2. Smöra två bakplåtspapper

Italienska chokladmaränger

Sega italienska maränger med ripplad mörk choklad. Smeten blir nästan som när man gör polkagrisar, jätteseg och helt underbar
Frestande chokladmaränger

Frestande chokladmaränger

Vispa ca 5 min tills marängen är lite seg och fluffig. Sätt ugnen på 125°. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad
En släng av maräng !

En släng av maräng !

Maräng detta ljuvliga bakverk, frasiga men ändå sega och härliga i mitten, alla har nog suktat efter dessa gigantiska maränger som ligger snyggt upplagt på konditoriet men dom är super enkla att göra själv , testa

Lena chokladmaränger

Innehållet kommer att vara segt och ytan knaprig. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Skummet skall hållas i bunken då bunken vänds upp och ned

Sega chokladmaränger

 (Tack franske bagaren för det tipset) Då blir marängen sådär härligt seg på insidan och krispig på utsidan

Chokladmaränger

Jag hade hoppats på att de skulle vara lite tjockare och lite segare. När lillkillen fyllde ett år bjöd vi bland annat på chokladmaränger