Sea bream recept

Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

2 hela abborrar i portionsstorlek (seabream eller annan liknande fisk funkar också. Rensa och fjälla fisken, ta bort gälarna men låt huvudet vara kvar
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

När fem minuter återstår häller du i valfria fiskbitar (jag använde torskbitar, laxbitar och lite seabream)
Folieinbakad Sea bream med lime- och chiliaioli

Folieinbakad Sea bream med lime- och chiliaioli

Seabream är en fisk som jag aldrig har köpt. Du behöver (2 portioner)1 Seabream (ca 400-500 gram)Några skivor limeNågra skivor citronPersilja, timjan, oregano (går bra med fryst, undvik torkade)KaprisSmåtomaterOlivoljaSalt & svartpepparGör så här 1
Fisk ångkokt på Hongkongvis

Fisk ångkokt på Hongkongvis

Denna gången använde jag Guldbraxen som även i Sverige brukar säljas under sitt mer kända engelska namn SeaBream

Halstrad sea bream med färskpotatis och brynt smör

Halstrad seabream, dränkt i citronsaft och skuren dill. När din seabream har grillat färdigt har du förhoppningsvis kokat potatisen i rikligt med dill och flingsalt samt brynt smöret till en gyllenbrun perfektion